mascotte

Saint-Vélo,

Hét feest rond Gent-Wevelgem!

In 2017 is Gent-Wevelgem aan zijn 79ste editie toe. Deze wedstrijd wordt meer en meer als een internationaal wielermonument aanzien.

De rijke sportieve geschiedenis van de wedstrijd gaat gepaard met vele anekdotes die zich langs het unieke parcours afspeelden, sommige van deze anekdotes zijn in de loop der jaren een eigen leven gaan leiden, zo ook het verhaal van Saint-Vélo!

De passage van de renners in de vele Vlaamse steden en dorpen is al sinds het ontstaan van Gent-Wevelgem in 1934 een ontstuitbare reden om feest te vieren.

De verhalen van vriendschap, sterke emoties en feest onder de toeschouwers zijn talrijk, kortom de koers brengt de mensen dichter bij elkaar en dat vooral in Wevelgem. 82 jaar geleden ontstond deze unieke wedstrijd tussen pot en pint in een Wevelgems Café. De 2de Wereldoorlog verhinderde enkele edities maar kon de overlevingskracht van deze wedstrijd en zijn randgebeuren niet verslaan.

Enkele tientallen jaren geleden beseften enkele wielerminnende en gelovige Wevelgemnaren dat er iemand moest zijn die dit volksfeest op de dag van Gent-Wevelgem doorheen de jaren had gekoesterd en beschermd.  Deze beschermengel, Saint-Vélo, geboren uit de buik van Gent-Wevelgem is ondertussen een waar begrip geworden en synoniem voor het grote wielerfeest!

Saint-Vélo zal er in de nabije en verre toekomst op toezien dat dit volksfeest toegankelijk blijft voor iedereen! Van man tot vrouw, van jong tot oud, familie of vriend, van kleinkind tot grootouder en los van elke rang of stand, iedereen is welkom op het feest van Saint-Vélo! Op zondag 26 Maart 2017 zal Saint-Vélo er voor zorgen dat Gent-Wevelgem niet onopgemerkt voorbij zal gaan in de aankomstplaats, op de grote markt te Ieper en op de Kemmelberg. Met dezelfde mentaliteit en verbetenheid als van de hardwerkende Wevelgemse vlasser heeft de wedstrijd zich opgewerkt tot de absolute wereldtop met een volwaardige plaats op de internationale wielerkalender temidden de allergrootste Wielermonumenten van het klassieke voorjaar. Dit moet en zal gevierd worden!

Leve Gent-Wevelgem!
Leve Saint-Vélo

Lees minder

Lees verder

Vorige edities

Ontdek hier de foto's

Saint-Vélo Tandem Classic

Bekijk hier alle detail's

Early-Rider Classic

Bekijk hier alle detail's

Nieuws

GENT-WEVELGEM presenteert 1e Saint-Vélo Tandem Classic!
03-02-2017

Op zondag 26 maart verwelkomt Wevelgem de 79ste Gent-Wevelgem en wordt het weer al koers wat de klok slaat. Meer en meer is Gent-Wevelgem één van de topdagen in het internationale wielervoorjaar en een koers die ook in Wevelgem intens beleefd wordt.

Lees verder

Partners

Countdown

maanden dagen uren minuten

Volg Saint-Vélo