GENT-WEVELGEM presenteert 1e Saint-Vélo Tandem Classic!

Datum toegevoegd: 03/02/2017

Op zondag 26 maart verwelkomt Wevelgem de 79ste Gent-Wevelgem en wordt het weer al koers wat de klok slaat. Meer en meer is Gent-Wevelgem één van de topdagen in het internationale wielervoorjaar en een koers die ook in Wevelgem intens beleefd wordt.

Saint-Vélo - de Wevelgemse patroonheilige van de koers - is al een tijd uit zijn winterslaap en wil er opnieuw een groot volksfeest van maken. “Tès koerse, Tès leute, Tès fjeeste blijft zijn grootste wens en de activiteiten hiervoor zijn in volle voorbereiding. Plezier, ambiance en veel koers zijn de ingrediënten om er opnieuw een topdag van te maken in het centrum van onze gemeente.

Op het programma staat de 1ste “Saint-Vélo Tandem Classic”: een tandemwedstrijd voor alle verenigingen uit Groot-Wevelgem. Niet minder dan 7 wedstrijden staan op de planning om zoveel mogelijk duo’s de kans te geven zich van hun sportiefste kant te laten zien. Kartje Kilo verzorgt de live commentaar, en op het afgesloten parcours zal dit ongetwijfeld naast de nodige spanning ook heel wat ambiance met zich meebrengen voor coureurs en supporters. Afspraak vanaf 11h30!

Vanaf dan opent ook Café Saint-Vélo opnieuw de deuren. Gratis toegang in het dorp waar de koers centraal staat maar de innerlijke mens zeker niet vergeten wordt! Een verrassingsoptreden is in de maak en de live uitzending zal op grote schermen gevolgd kunnen worden.

Ter hoogte van de aankomststreep wordt ‘s namiddags een unieke “Gent-Wevelgem Early Rider” loopfiets wedstrijd voor onze allerkleinsten georganiseerd. Alle info hiervoor is terug te vinden op de website www.saint-velo.be.

Redenen genoeg dus om zondag 26 maart met stip in de agenda te noteren. Saint-Vélo zal u met open armen ontvangen en wil er met Wevelgem opnieuw een hoogdag van maken.

Leve Gent-Wevelgem!
Leve Saint-Vélo

Nicolaas Vermeulen schrijft ook tweede editie van de Saint-Vélo Classic op zijn naam !

Datum toegevoegd: 30/03/2014

Met een gevoelstemperatuur van ongeveer 30 graden meer als vorig jaar beloofde het dit jaar een koers met een heel ander verloop te worden. Met de veel betere omstandigheden werd het kransje met kanshebbers op winst een pak groter. De jonge Nicolaas Vermeulen besliste daar echter anders over, hij maakte het dit jaar in een sprint met een select groepje af. 

De Menenaar van het "Bankske Cycling Team" had in het groepje van 3 renners het nummerieke ondertal tegenover de 2 heerschappen van het team High Chaparral. Ze konden het numerieke voordeel echter niet in winst omzetten en trokken in de sprint nog aan het kortste eind. 

 

Nicolaas had na een ongeval vorige zomer van deze gelegenheid zijn doel gemaakt om er terug te staan en dat lukte hem wonderwel. 

 

De tweede en derde plaats gingen respectievelijk naar Van Der Vurst Jeroen en Van Stuyvendael Michael. Van Der Vurst was vorig jaar nog derde, toen nog in het team van Constructglas. 

Nicolaas Vermeulen wint de eerste Saint-Vélo Classic!

Datum toegevoegd: 26/03/2013

Na wat twijfel of alles wel zou kunnen doorgaan is het feest in Wevelgem volledig kunnen doorgaan. Saint-Vélo gooide het ongetwijfeld op een akkoordje met de weergoden !

De Saint-Vélo Classic was een waar succes, alle deelnemers gooiden zich ten volle in de strijd en na een bloedstollende finale won Nicolaas Vermeulen van Cycling team Bankske de eerste editie van deze wedstrijd die ongetwijfeld een mooie toekomst wacht.

Na de spannende halve finale gingen 27 deelnemers aan de bak in een finale van 6 ronden, met 6 keer de col du Club Saint-Vélo daarin.

Er werd volop aangevallen en uiteindelijk betwistten Nicolaas Vermeulen (CT Bankske) en Hans Verhaeghe (Leeuwke/Bavaria Motors) de strijd voor de eerste plaats en de jongeling van de 2 trok het laken naar zich toe.


De zegevierende Nicolaas Vermeulen en zijn ploegmaats hadden zich dan ook goed voorbereid op de wedstrijd, getuige daarvan de 2 geplaatsten voor de finale en uiteindelijk eerste en achtste plaats weggekaapt.

De derde plaats ging naar Jeroen Van Der Vurst van het team Constructglas.

De organisatoren en de wedstrijdleiding wensen alle deelnemers, supporters en medewerkers te bedanken ! Wij weten dat het moeilijke, harde en koude omstandigheden waren, maar toch waren jullie er ! Een oprechte dankjewel !