Parochianenkoers:
‘grote prijs de kleine bassin’

Op zondag 25 maart 2018 wordt de 80e Gent-Wevelgem In Flanders Fields gereden.

Ook dit jaar wil de organisatie er in Wevelgem een groot volksfeest van maken. Er wordt verder gebouwd op de succesvolle editie van vorig jaar met als belangrijke nieuwigheid de organisatie van een echte parochianenkoers*. “De Grote Prijs de Kleine Bassin” wordt een unieke wielerwedstrijd open voor alle recreatieve fietsamateurs van groot Wevelgem. Er wordt een aparte wedstrijd voorzien voor dames en heren over een lokaal parcours met start en aankomst op de eindstreep van Gent-Wevelgem.

De wedstrijd krijgt bovendien de sportieve en morele steun van het sympathieke Westvlaamse wielerkoppel Eli Yserbit en Puck Moonen.

Voorafgaand aan de wedstrijd kunnen de deelnemers zelfs op trainingsrit naar de befaamde Plugstreets onder begeleiding van het beroemde rennerskoppel.

De trainingsrit gaat door op woensdag 14/03 en vertrekt om 16h aan café 't Bankske. Meer info volgt na inschrijving.

De winnaars worden gehuldigd op het officiële wielerpodium en er zijn talrijke mooie prijzen voorzien. Alle informatie en inschrijvingsmodule zijn terug te vinden op www.saint-velo.be.

Ook de jongste wielerfanaten kunnen zich weer even prof voelen dankzij de organisatie van de Early Rider Classic. Een wedstrijd voor peuters en kleuters op loopfietsjes.

Het café Saint-Vélo opent zijn deuren vanaf 10h30 met talrijke eet- en drankstands.

De live uitzending van de wedstrijd kan er integraal op reuzescherm gevolgd worden.

DJ Growzy zorgt voor de muzikale omkadering.

Inschrijven

Early Rider Classic groot succes!

Onder het motto ’t is nooit te vroeg om te starten met koersen, kunnen onze kleinsten ook dit jaar hun koerstalent aan het grote publiek tonen. De kleine Boonens, Cancellara’s, Sagannekes en Van Avermaets mogen opnieuw het beste van zichzelf geven en racen naar de streep van Gent-Wevelgem. Alle deelnemers ontvangen een medaille en worden gehuldigd op het grote podium. Twee onder hen zullen opnieuw uitgeloot worden en slepen een Early Rider bike in de wacht.

Opnieuw zijn er 4 reeksen:

  • meisjes geboren 2013-2014
  • meisjes geboren 2015-2016
  • jongens geboren 2013-2014
  • jongens geboren 2015-2016

 

Inschrijven